Education Gallery

info@educationgallery.gr

2310 703 690

Δευτέρα – Παρασκευή 16:00 – 22:00

Γιατί να μάθει ένα παιδί Γερμανικά σήμερα;

Γιατί να μάθει ένα παιδί Γερμανικά σήμερα?? Παρόλο που τους περισσότερους λόγους μπορεί να τους έχουμε ήδη σκεφτεί, αφού η Γερμανική γλώσσα είναι η δεύτερη μετά τα αγγλικά γλώσσα που μαθαίνουν τα παιδιά στην Ελλάδα, ας δούμε μαζί κάποιους:

Το 1/3 των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτεται, µιλάει και γράφει στα Γερµανικά. Περίπου 105 εκατομμύρια έχουν την γερμανική ως μητρική γλώσσα. Εκτός από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία , χώρες Όπως το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο ,η Ιταλία στο Νότιο Τυρόλο, το Βέλγιο, η Δανία στο Βόρειο Σλέσβιχ ,είναι κάποιες από τις χώρες που μιλάνε Γερμανικά.

Συχνά επιλέγουμε τα Πανεπιστήµια της Γερµανίας για σπουδές, που ούτως ή άλλως θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο, με στόχο την μετέπειτα καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση εντός και εκτός Ελλάδας. Μην ξεχνάμε ότι η Γερµανία είναι η χώρα µε τις µεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα και ο σηµαντικότερος εµπορικός εταίρος της. Αλλά ακόμα και για όσους ενεργοποιούνται επαγγελματικά μέσα στην Ελλάδα η γερμανική γλώσσα είναι απαραίτητο εφόδιο – σκεφτείτε ότι το 40% των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα προέρχονται από γερµανόφωνες χώρες.

Ιδιαίτερα για μας τους Έλληνες η Γερμανική γλώσσα μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή, διότι η φιλοσοφία και των δύο γλωσσών βασίζεται στην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Λέξεις που μπορούν να δεθούν μεταξύ τους και να φτιάξουν μια καινούρια , είναι χαρακτηριστικό της Γερμανικής γλώσσας καθώς φυσικά και της Ελληνικής:“Hals + Schmerzen (λαιμός + πόνος) = Halsschmerzen – (πονόλαιμος).

Kαι μην ξεχνάμε!! Η γερμανική γλώσσα  φημίζεται για τον πολιτισμικό της πλούτο στην λογοτεχνία και την μουσική : Goethe, Kant, Nietsche, Einstein Brecht , Bach , Beethoven

Μέσα από την αποκλειστική Education Gallery μέθοδο  ειδικά για γερμανικά για παιδιά (προσχολικής ηλικίας και δημοτικού) και εφήβους, που βασίζεται στις αρχές της θεματικής και βιωματικής μάθησης, τα παιδιά από την πρώτη ώρα ακούνε τα γερμανικά  συνεχώς και πολύ γρήγορα μιλούν τη γλώσσα αβίαστα.  Χωρίς καν να το καταλάβουν αρχίζουν  να τη γράφουν, να τη διαβάζουν σωστά , με άνεση που θα ζήλευε και ο πιο καλός native speaker. Μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τις εξετάσεις με αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς άγχος και αβεβαιότητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΤΟΧΟΣ: 

Συστηματική εκμάθηση, εξάσκηση και εμπέδωση όλων των δεξιοτήτων της γλώσσας.

Ηλικία: ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (11-12 ΕΤΩΝ )

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Στα φροντιστήρια γερμανικών για παιδιά Education Gallery, χρησιμοποιούμεΒιβλία, Διαδραστικά Παιχνίδια, τραγούδια, DVD, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια και εξάσκηση της γλώσσας μέσω υπολογιστή. On line επικοινωνία σε προφορικό και  αλληλογραφία σε γραπτό επίπεδο με μαθητές από σχολείο σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετοχή σε web magazines κατάλληλα για την ηλικία και το επίπεδο σπουδών των παιδιών αυτής της ηλικίας.

ΠΤΥΧΙΑ:

Στο πρώτο έτος ολοκληρώνουν το επίπεδο Α1 και μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe (Fit in Deutsch A1)  , του ÖSD ( KID A1) ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ: 

Ο έφηβος πρέπει να μπορεί να συνεννοηθεί στα πλαίσια απλών, πολύ συνηθισμένων περιστάσεων, κατά τις οποίες να  ανταλλάσσει πληροφορίες  για οικεία και συνηθισμένα θέματα να μπορεί να δίνει βασικές πληροφορίες για την καταγωγή και την εκπαίδευσή του, το άμεσο περιβάλλον του και να μιλάει για θέματα που σχετίζονται με τις άμεσες ανάγκες του.

Ηλικία: ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (12-13 ΕΤΩΝ )

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Η εκμάθηση γερμανικών για παιδιά γίνεται με Βιβλία, Διαδραστικά Παιχνίδια, τραγούδια, DVD, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, taboo, scrabble  και εξάσκηση της γλώσσας μέσω υπολογιστή. On line επικοινωνία σε προφορικό και  αλληλογραφία σε γραπτό επίπεδο με μαθητές από σχολείο σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετοχή σε web magazines κατάλληλα για την ηλικία και το επίπεδο σπουδών των παιδιών αυτής της ηλικίας.

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο Α2  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT A2 – Fit in Deutsch )  , του ÖSD ( KID A2) ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ:  

Σ’αυτό το επίπεδο ο έφηβος θα πρέπει να κατανοεί τα κύρια σημεία  προφορικού λόγου που αφορούν οικεία θέματα  σχετικά με την εργασία, το σχολείο, τον ελεύθερο χρόνο κλπ., να εκφράζεται απλά και με ειρμό για οικεία θέματα και προσωπικούς τομείς ενδιαφέροντος ,να μπορεί να διηγηθεί εμπειρίες και γεγονότα, να περιγράψει όνειρα, ελπίδες και στόχους και να δώσει σύντομες αιτιολογήσεις και εξηγήσεις.Σ’ αυτή την τάξη ολοκληρώνεται η βασική διδασκαλία της Γερμανικής γραμματικής.

Ηλικία: 13 +

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Βιβλία, Διαδραστικά Παιχνίδια,  DVD, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, taboo, scrabble  και εξάσκηση της γλώσσας μέσω υπολογιστή. On line επικοινωνία σε προφορικό και  αλληλογραφία σε γραπτό επίπεδο με μαθητές από σχολείο σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετοχή σε web magazines κατάλληλα για την ηλικία και το επίπεδο σπουδών των παιδιών αυτής της ηλικίας.

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο Β1  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT  Β1j)  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat B1 / B1 Jugendvariante) ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ: 

Συστηματική εκμάθηση, εξάσκηση και εμπέδωση όλων των δεξιοτήτων της γλώσσας με έμφαση στο γραπτό και προφορικό λόγο. Oι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την ικανότητα να εκφράζονται με ευχέρεια και ορθά δομημένο λόγο σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και να διεξάγουν ένα διάλογο με σαφήνεια και άνεση με έναν συνομιλητή. Με αυτήν την εξέταση αποδεικνύουν την γλωσσική τους ικανότητα σε περιστάσεις επικοινωνίας στο προσωπικό, καθώς και στο (ημι)επίσημο και το επαγγελματικό πεδίο. Η κατανόηση κειμένου αφορά και πιο εξειδικευμένα θέματα.

Ηλικία: ΠΑΙΔΙΑ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ/ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Βιβλία, Διαδραστικά Παιχνίδια,  DVD, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, taboo, scrabble  και εξάσκηση της γλώσσας μέσω υπολογιστή. On line επικοινωνία σε προφορικό και  αλληλογραφία σε γραπτό επίπεδο με μαθητές από σχολείο σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετοχή σε web magazines κατάλληλα για την ηλικία και το επίπεδο σπουδών των παιδιών αυτής της ηλικίας.

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο Β2  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT  Β2j)  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat B2 / B2 Jugendvariante) με προσαρμοσμένη θεματολογία ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ:  

Ο μαθητής πρέπει πια να κατανοεί ένα ευρύ φάσμα απαιτητικών εκτενών κειμένων και να αντιλαμβάνεται ακόμη και τα νοήματα που υπονοούνται.Να εκφράζεται  με αυθορμητισμό και ευχέρεια χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει για λέξεις.Να διατυπώνει τις απόψεις του για σύνθετα θέματα,  χρησιμοποιώντας σαφή και ορθά δομημένο λόγο.

Ηλικία: ΠΑΙΔΙΑ   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ /ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Βιβλία, Modelltests,Διαδραστικές ασκήσεις προσομοίωσης,  DVD  , Talking Dice, taboo.

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο C1  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT  C1J)  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat C1 / C1 Jugendvariante) με προσαρμοσμένη θεματολογία, ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

FIT IN DEUTSCH A1

Επίπεδο Γλώσσας: A1 – αρχάριος
Χρόνος Απόκτησης: 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

FIT IN DEUTSCH A2

Επίπεδο Γλώσσας: Α2 (στοιχειώδης γνώση)
Χρόνος Απόκτησης: 6 – 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT B1 J

Επίπεδο Γλώσσας: Β1 – μέτρια γνώση της γλώσσας (ανεξάρτητος χρήστης γλώσσας)
Χρόνος Απόκτησης: (από) 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT B2 J

Επίπεδο Γλώσσας: Β2 – καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: (από) 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT C1 J

Επίπεδο Γλώσσας: C1 – πολύ καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: (από) 10 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ;

Η εκμάθηση γερμανικών είναι σημαντική γιατί…

Το 1/3 των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτεται, µιλάει και γράφει στα Γερµανικά. 

Τα τελευταία χρόνια οι επαφές μας ως χώρα με τη Γερμανία είναι όλο και συχνότερες.  Είναι πολύ συχνό το ερώτημα μέσα μας: τελικά αξίζει η εκμάθηση γερμανικών ή όχι?? Ας δούμε μερικούς λόγους μαζί:

Η εκμάθηση γερμανικών για ενήλικες είναι σημαντική γιατί το 1/3 των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτεται, µιλάει και γράφει στα Γερµανικά. Περίπου 105 εκατομμύρια έχουν την γερμανική ως μητρική γλώσσα. Εκτός από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, χώρες όπως το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο, η Ιταλία στο Νότιο Τυρόλο, το Βέλγιο, η Δανία στο Βόρειο Σλέσβιχ, είναι κάποιες από τις χώρες που μιλάνε Γερμανικά.

Επιπλέον, η Γερµανία είναι η χώρα µε τις µεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα και ο σηµαντικότερος εµπορικός εταίρος της. Γι’ αυτό και συχνά επιλέγουμε τα Πανεπιστήµια της Γερµανίας για σπουδές, που ούτως ή άλλως θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Αλλά ακόμα και για όσους ενεργοποιούνται επαγγελματικά μέσα στην Ελλάδα η γερμανική γλώσσα είναι απαραίτητο εφόδιο – σκεφτείτε ότι το 40% των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα προέρχονται από γερµανόφωνες χώρες.

Ιδιαίτερα για μας τους Έλληνες, η εκμάθηση γερμανικών είναι αρκετά εύκολη. Όσο έχουν παρακολουθήσει έστω και λίγο γερμανικά μαθήματα θα έχουν καταλάβει πως η γλώσσα μπορεί να γίνει κατανοητή, διότι η φιλοσοφία και των δύο γλωσσών βασίζεται στην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Λέξεις που μπορούν να δεθούν μεταξύ τους και να φτιάξουν μια καινούρια, είναι χαρακτηριστικό της Γερμανικής γλώσσας καθώς φυσικά και της Ελληνικής: “Hals + Schmerzen (λαιμός + πόνος) = Halsschmerzen – (πονόλαιμος).

Kαι μην ξεχνάμε!! Η γερμανική γλώσσα  φημίζεται για τον πολιτισμικό της πλούτο στη λογοτεχνία και τη μουσική: Goethe, Kant, Nietsche, Einstein Brecht, Bach, Beethoven.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Η εξειδικευμένη Education Gallery μέθοδος ειδικά για ταχύρυθμα μαθήματα γερμανικών για ενήλικες εξασφαλίζει σε όλους τους σπουδαστές μας ότι θα μιλήσουν άνετα από τις πρώτες κιόλας ώρες, θα γράψουν σωστά από τα πρώτα μαθήματα, θα πάρουν πτυχία γρήγορα και σίγουρα. Θα απελευθερωθούν και θα εμπνευστούν μέσα στο μάθημα. Μαθαίνοντας γερμανικά για ενήλικες στα Education Gallery, θα ανοίξουν νέες πόρτες έξω από την Ελλάδα.

Με αυστηρά ολιγομελή τμήματα για γερμανικά για ενήλικες (έως 8 άτομα) πετυχαίνουμε την εξατομικευμένη διδασκαλία και την αμεσότητα μεταξύ καθηγητή και κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες και να καλύψουμε τους στόχους του. Στα Education Gallery θα βρεις μαθήματα γερμανικών για αρχάριους, ενώ αν είσαι πιο προχωρημένος, μπορείς να πάρεις πτυχιο γερμανικών σε ένα χρόνο μετα τα ταχύρυθμα μαθήματα γερμανικών για ενήλικες των Education Gallery.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΣΤΟΧΟΣ: 

Συστηματική εκμάθηση γερμανικών για ενήλικες, εξάσκηση και εμπέδωση όλων των δεξιοτήτων της γλώσσας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Βιβλία, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, taboo, scrabble,  υλικό για εξάσκηση ακουστικής κατανόησης και προφορικού λόγου  με στόχο την γρήγορη και άνετη προφορική επικοινωνία.

ΠΤΥΧΙΑ:

Με τα ταχύρυθμα μαθήματα γερμανικών για ενήλικες, οι σπουδαστές ολοκληρώνουν στο πρώτο έτος το επίπεδο Α1 και μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe (Start  Deutsch A1)  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat A1) ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ: 

Συστηματική εκμάθηση, εξάσκηση και εμπέδωση όλων των δεξιοτήτων της γλώσσας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Στα γερμανικά τμήματα ενηλίκων, χρησιμοποιούμε βιβλία, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, taboo, scrabble,  υλικό για εξάσκηση ακουστικής κατανόησης και προφορικού λόγου με στόχο την γρήγορη και άνετη προφορική επικοινωνία.

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο Α2  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT A2 )  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat A2) ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ:  

Συστηματική εκμάθηση, εξάσκηση και εμπέδωση όλων των δεξιοτήτων της γλώσσας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Βιβλία, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, taboo, scrabble επιπλέον υλικό για εξάσκηση ακουστικής κατανόησης και προφορικού λόγου με στόχο την γρήγορη και άνετη προφορική επικοινωνία

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα γερμανικών για ενήλικες στο επίπεδο Β1  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe (GOETHE ZERTIFIKAT  Β1)  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat B1) ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ: 

Συστηματική εκμάθηση, εξάσκηση και εμπέδωση όλων των δεξιοτήτων της γλώσσας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Η εκμάθηση γερμανικών ενηλίκων γίνεται με βιβλία, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, taboo, scrabble επιπλέον υλικό για εξάσκηση ακουστικής κατανόησης και προφορικού λόγου με στόχο την γρήγορη και άνετη προφορική επικοινωνία.

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο Β2  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT  Β2)  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat B2) ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ:  

Ο μαθητής πρέπει πια να κατανοεί ένα ευρύ φάσμα απαιτητικών εκτενών κειμένων και να αντιλαμβάνεται ακόμη και τα νοήματα που υπονοούνται.Να εκφράζεται  με αυθορμητισμό και ευχέρεια χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει για λέξεις.Να διατυπώνει τις απόψεις του για σύνθετα θέματα,  χρησιμοποιώντας σαφή και ορθά δομημένο λόγο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Βιβλία, Talking Dice, taboo, scrabble επιπλέον υλικό για εξάσκηση ακουστικής κατανόησης και προφορικού λόγου με στόχο την γρήγορη και άνετη προφορική επικοινωνία.

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο C1 στα φροντιστήρια γερμανικών για ενήλικες, οι σπουδαστές μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT  C1)  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat C1) ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ: 

Ο μαθητής πρέπει να έχει την ευχέρεια  να επικοινωνεί σε περιστάσεις που αφορούν  τόσο την ιδιωτική όσο και την επαγγελματική ζωή με σύνθετους συσχετισμούς.Ο λόγος του πρέπει να είναι ορθά δομημένος και να εκφράζεται με μεγάλη άνεση και ακρίβεια. Το ÖSD Zertifikat C2 απευθύνεται σε υποψήφιους από 17 ετών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Στα γερμανικά για  ενήλικες χρησιμοποιούμε βιβλία, Modelltests ,Διαδραστικές ασκήσεις προσομοίωσης,  DVD  , Talking Dice, taboo .

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο C2  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT  C2 – GDS)  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat C2)  ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

START IN DEUTSCH 1 (A1)

Επίπεδο Γλώσσας: A1 – αρχάριος
Χρόνος Απόκτησης: 4 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

START IN DEUTSCH 2 (A2)

Επίπεδο Γλώσσας: Α2 (στοιχειώδης γνώση)
Χρόνος Απόκτησης:  4 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT A1 – B1

Επίπεδο Γλώσσας: Αρχάριος – Μέτρια γνώση
Χρόνος Απόκτησης: 8 – 12 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT B1

Επίπεδο Γλώσσας: Β1 – μέτρια γνώση της γλώσσας (ανεξάρτητος χρήστης γλώσσας)
Χρόνος Απόκτησης: 6 – 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT B2

Επίπεδο Γλώσσας: Β2 – καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: 6 – 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT C1

Επίπεδο Γλώσσας: C1 – πολύ καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

 

ZERTIFIKAT C2 (GDS)

Επίπεδο Γλώσσας: C2 – άριστη γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο