Education Gallery

info@educationgallery.gr

2310 703 690

Δευτέρα – Παρασκευή 16:00 – 22:00

Γιατί να μάθει ένα παιδί Γερμανικά σήμερα;

Γιατί να μάθει ένα παιδί Γερμανικά σήμερα?? Παρόλο που τους περισσότερους λόγους μπορεί να τους έχουμε ήδη σκεφτεί, αφού η Γερμανική γλώσσα είναι η δεύτερη μετά τα αγγλικά γλώσσα που μαθαίνουν τα παιδιά στην Ελλάδα, ας δούμε μαζί κάποιους:

Το 1/3 των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτεται, µιλάει και γράφει στα Γερµανικά. Περίπου 105 εκατομμύρια έχουν την γερμανική ως μητρική γλώσσα. Εκτός από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία , χώρες Όπως το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο ,η Ιταλία στο Νότιο Τυρόλο, το Βέλγιο, η Δανία στο Βόρειο Σλέσβιχ ,είναι κάποιες από τις χώρες που μιλάνε Γερμανικά.

Συχνά επιλέγουμε τα Πανεπιστήµια της Γερµανίας για σπουδές, που ούτως ή άλλως θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο, με στόχο την μετέπειτα καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση εντός και εκτός Ελλάδας. Μην ξεχνάμε ότι η Γερµανία είναι η χώρα µε τις µεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα και ο σηµαντικότερος εµπορικός εταίρος της. Αλλά ακόμα και για όσους ενεργοποιούνται επαγγελματικά μέσα στην Ελλάδα η γερμανική γλώσσα είναι απαραίτητο εφόδιο – σκεφτείτε ότι το 40% των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα προέρχονται από γερµανόφωνες χώρες.

Ιδιαίτερα για μας τους Έλληνες η Γερμανική γλώσσα μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή, διότι η φιλοσοφία και των δύο γλωσσών βασίζεται στην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Λέξεις που μπορούν να δεθούν μεταξύ τους και να φτιάξουν μια καινούρια , είναι χαρακτηριστικό της Γερμανικής γλώσσας καθώς φυσικά και της Ελληνικής:“Hals + Schmerzen (λαιμός + πόνος) = Halsschmerzen – (πονόλαιμος).

Kαι μην ξεχνάμε!! Η γερμανική γλώσσα  φημίζεται για τον πολιτισμικό της πλούτο στην λογοτεχνία και την μουσική : Goethe, Kant, Nietsche, Einstein Brecht , Bach , Beethoven

Μέσα από την αποκλειστική Education Gallery μέθοδο  ειδικά για γερμανικά για παιδιά (προσχολικής ηλικίας και δημοτικού) και εφήβους, που βασίζεται στις αρχές της θεματικής και βιωματικής μάθησης, τα παιδιά από την πρώτη ώρα ακούνε τα γερμανικά  συνεχώς και πολύ γρήγορα μιλούν τη γλώσσα αβίαστα.  Χωρίς καν να το καταλάβουν αρχίζουν  να τη γράφουν, να τη διαβάζουν σωστά , με άνεση που θα ζήλευε και ο πιο καλός native speaker. Μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τις εξετάσεις με αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς άγχος και αβεβαιότητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΤΟΧΟΣ: 

Συστηματική εκμάθηση, εξάσκηση και εμπέδωση όλων των δεξιοτήτων της γλώσσας.

Ηλικία: ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (11-12 ΕΤΩΝ )

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Στα φροντιστήρια γερμανικών για παιδιά Education Gallery, χρησιμοποιούμεΒιβλία, Διαδραστικά Παιχνίδια, τραγούδια, DVD, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια και εξάσκηση της γλώσσας μέσω υπολογιστή. On line επικοινωνία σε προφορικό και  αλληλογραφία σε γραπτό επίπεδο με μαθητές από σχολείο σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετοχή σε web magazines κατάλληλα για την ηλικία και το επίπεδο σπουδών των παιδιών αυτής της ηλικίας.

ΠΤΥΧΙΑ:

Στο πρώτο έτος ολοκληρώνουν το επίπεδο Α1 και μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe (Fit in Deutsch A1)  , του ÖSD ( KID A1) ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ: 

Ο έφηβος πρέπει να μπορεί να συνεννοηθεί στα πλαίσια απλών, πολύ συνηθισμένων περιστάσεων, κατά τις οποίες να  ανταλλάσσει πληροφορίες  για οικεία και συνηθισμένα θέματα να μπορεί να δίνει βασικές πληροφορίες για την καταγωγή και την εκπαίδευσή του, το άμεσο περιβάλλον του και να μιλάει για θέματα που σχετίζονται με τις άμεσες ανάγκες του.

Ηλικία: ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (12-13 ΕΤΩΝ )

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Η εκμάθηση γερμανικών για παιδιά γίνεται με Βιβλία, Διαδραστικά Παιχνίδια, τραγούδια, DVD, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, taboo, scrabble  και εξάσκηση της γλώσσας μέσω υπολογιστή. On line επικοινωνία σε προφορικό και  αλληλογραφία σε γραπτό επίπεδο με μαθητές από σχολείο σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετοχή σε web magazines κατάλληλα για την ηλικία και το επίπεδο σπουδών των παιδιών αυτής της ηλικίας.

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο Α2  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT A2 – Fit in Deutsch )  , του ÖSD ( KID A2) ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ:  

Σ’αυτό το επίπεδο ο έφηβος θα πρέπει να κατανοεί τα κύρια σημεία  προφορικού λόγου που αφορούν οικεία θέματα  σχετικά με την εργασία, το σχολείο, τον ελεύθερο χρόνο κλπ., να εκφράζεται απλά και με ειρμό για οικεία θέματα και προσωπικούς τομείς ενδιαφέροντος ,να μπορεί να διηγηθεί εμπειρίες και γεγονότα, να περιγράψει όνειρα, ελπίδες και στόχους και να δώσει σύντομες αιτιολογήσεις και εξηγήσεις.Σ’ αυτή την τάξη ολοκληρώνεται η βασική διδασκαλία της Γερμανικής γραμματικής.

Ηλικία: 13 +

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Βιβλία, Διαδραστικά Παιχνίδια,  DVD, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, taboo, scrabble  και εξάσκηση της γλώσσας μέσω υπολογιστή. On line επικοινωνία σε προφορικό και  αλληλογραφία σε γραπτό επίπεδο με μαθητές από σχολείο σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετοχή σε web magazines κατάλληλα για την ηλικία και το επίπεδο σπουδών των παιδιών αυτής της ηλικίας.

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο Β1  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT  Β1j)  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat B1 / B1 Jugendvariante) ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ: 

Συστηματική εκμάθηση, εξάσκηση και εμπέδωση όλων των δεξιοτήτων της γλώσσας με έμφαση στο γραπτό και προφορικό λόγο. Oι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την ικανότητα να εκφράζονται με ευχέρεια και ορθά δομημένο λόγο σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και να διεξάγουν ένα διάλογο με σαφήνεια και άνεση με έναν συνομιλητή. Με αυτήν την εξέταση αποδεικνύουν την γλωσσική τους ικανότητα σε περιστάσεις επικοινωνίας στο προσωπικό, καθώς και στο (ημι)επίσημο και το επαγγελματικό πεδίο. Η κατανόηση κειμένου αφορά και πιο εξειδικευμένα θέματα.

Ηλικία: ΠΑΙΔΙΑ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ/ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Βιβλία, Διαδραστικά Παιχνίδια,  DVD, Talking Dice, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, taboo, scrabble  και εξάσκηση της γλώσσας μέσω υπολογιστή. On line επικοινωνία σε προφορικό και  αλληλογραφία σε γραπτό επίπεδο με μαθητές από σχολείο σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετοχή σε web magazines κατάλληλα για την ηλικία και το επίπεδο σπουδών των παιδιών αυτής της ηλικίας.

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο Β2  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT  Β2j)  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat B2 / B2 Jugendvariante) με προσαρμοσμένη θεματολογία ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΣΤΟΧΟΣ:  

Ο μαθητής πρέπει πια να κατανοεί ένα ευρύ φάσμα απαιτητικών εκτενών κειμένων και να αντιλαμβάνεται ακόμη και τα νοήματα που υπονοούνται.Να εκφράζεται  με αυθορμητισμό και ευχέρεια χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει για λέξεις.Να διατυπώνει τις απόψεις του για σύνθετα θέματα,  χρησιμοποιώντας σαφή και ορθά δομημένο λόγο.

Ηλικία: ΠΑΙΔΙΑ   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ /ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:

Βιβλία, Modelltests,Διαδραστικές ασκήσεις προσομοίωσης,  DVD  , Talking Dice, taboo.

ΠΤΥΧΙΑ:

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο C1  μπορούν να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις του Ινστιτούτου Goethe ( GOETHE ZERTIFIKAT  C1J)  , του ÖSD ( ÖSD Zertifikat C1 / C1 Jugendvariante) με προσαρμοσμένη θεματολογία, ή του διαβαθμισμένου «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» (ΚΠΓ)

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

FIT IN DEUTSCH A1

Επίπεδο Γλώσσας: A1 – αρχάριος
Χρόνος Απόκτησης: 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

FIT IN DEUTSCH A2

Επίπεδο Γλώσσας: Α2 (στοιχειώδης γνώση)
Χρόνος Απόκτησης: 6 – 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT B1 J

Επίπεδο Γλώσσας: Β1 – μέτρια γνώση της γλώσσας (ανεξάρτητος χρήστης γλώσσας)
Χρόνος Απόκτησης: (από) 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT B2 J

Επίπεδο Γλώσσας: Β2 – καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: (από) 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT C1 J

Επίπεδο Γλώσσας: C1 – πολύ καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: (από) 10 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο